October 3, 2016

Leadership

 

LEAD 2019

Program de leadership pentru tineri jurişti din Republica Moldova

(ediţia a 3-a, 2019)

Vrei să contribui la schimbare?
Vrei să devii lider în sistemul de justiție?
Vrei să fii parte dintr-o rețea puternică de tineri motivați?

Asociația INK împreună cu Centrul Român pentru Politici Europene – R.Moldova, cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei lansează apelul la candidaturi pentru ediția a 3-a a programului LEAD dedicat tinerilor juriști din Republica Moldova.

Programul LEAD 2019 se adresează tinerilor juriști din Republica Moldova aflați în primii 5 ani de carieră profesională (judecător, procuror, avocat definitive sau stagiar, asistent judiciar, notar, executor judecătoresc, consilier juridic, juristconsult, asistent universitar, polițist cu studii în drept etc.), masteranzilor, precum și studenţilor la drept aflați în ultimul an de studiu.

Vom selecta cei mai buni 20 de tineri juriști care vor demonstra potențial de lideri și dorință de a fi factori de schimbare în sistemul de justiție. Îi căutăm pe acei tineri juriști care au curaj, inițiativă, iau decizii pe baza unor valori și principii bine conturate,  sunt motivați și decişi să lupte pentru opiniile și visurile lor!

Pentru a te înscrie în procesul de selecție, trimite-ne un dosar de candidatură care să conțină:

  • un CV,
  • o scrisoare de motivație de o pagină
  • un eseu de maxim 2 pagini în care să prezinți ideea ta concretă de schimbare din sfera justiției, pe care tu personal îți dorești să o implementezi în profesia ta, în instituția în care activezi sau în sistemul de justiție din Republica Moldova.  

Documentele trebuie redactate în limba română, mărimea caracterelor 11 și o distanţă de 1,5 între rânduri.
Trimite candidatura ta în limba română  la adresa leadership@ink.org.ro până pe 15 noiembrie 2018, ora 23:59.

Procesul de selecție constă din:
– preselecția candidaturilor (12-18 noiembrie 2018) și
– interviuri cu candidaţii preselectaţi (23-25 noiembrie 2018).

Rezultatul final va fi comunicat până la data de 14 decembrie. Toți candidații, atât cei admiși cât și cei respinși în diferitele etape de selecție, vor fi informaţi prin e-mail.

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți, intră pe www.ink.org.ro. Ne găsești și pe Facebook la adresa www.facebook.com/LEADMoldova.

Aşteptăm candidatura ta!

LEAD 2019

Program de leadership pentru tineri jurişti din Republica Moldova

(ediţia a 3-a, 2019)

|    C E   P R E S U P U N E    |

  • Sesiunea 1 | Viziune şi creativitate (24-27 ianuarie 2019)
  • Sesiunea 2 | Conducerea unei echipei și munca în echipă  (21-24 februarie 2019)
  • Sesiunea 3 | Abilităţi de comunicare și prezentare. Învață să convingi!  (28-31 martie 2019)
  • Sesiunea 4 | Managementul schimbării și luarea celor mai bune decizii (11-14 aprilie 2019)
  • Sesiunea 5 | Managementul Proiectelor. Setul de unelte necesar juriștilor  (16-19 mai 2019)
  • Vizită de studiu la București|Sistemul de justiție din România (4-7 iunie 2019)

Sesiunile de training au loc la intervale de aproximativ o lună în perioada ianuarie-iunie 2017 iar prezența este obligatorie. Fiecare sesiune începe joi la ora 13:00 și se încheie duminică la ora 13:00 iar modulele de training se desfășoară în intervalele 09:00-13:00 și 15:00-19:00. Locațiile sesiunilor de training vor fi transmise celor selectați până la data de 14 decembrie 2018.

Toate costurile programului (mese, cazare, pauze de cafea, materiale de training, deplasări în România) sunt acoperite de organizatori. Costurile de transport pe teritoriul Republicii Moldova vor fi acoperite parțial de către participanți.

Despre program

Cum pot eu schimba sistemul de justiție din țara mea? Cum pot deveni un lider autentic, un lider de opinie sau un agent al schimbării? Care sunt valorile pe care trebuie să-mi construiesc cariera de jurist? Ca student sau tânăr absolvent de drept, probabil că ți-ai pus adesea toate aceste întrebări. Facultatea de drept îți pune bazele teoretice pentru a face primii pași în carieră, însă ceea ce lipsește sunt tocmai abilitățile.

Ca participant în program, vei beneficia de multe oportunități de dezvoltare personală, formare și învățare.  LEAD este despre a asimila abilități de leadership și a munci împreună pentru ca Republica Moldova să devină un stat de drept în adevăratul sens al cuvântului.

Modelul nostru educațional pleacă de la o viziune și un set de valori comune. Cele 5 sesiuni de training din cadrul programului îmbină modulele de leadership (3/4 din timpul petrecut în sală din care 1/3 teorie și  2/3 exerciții practice) cu cele pe justiție (1/4 din timp, sub forma unor workshop-uri sau discuții deschise cu experți din interiorul sau care lucrează în beneficiul sistemului de justiție).

Prezența la toate cele 5 sesiuni este esențială. Odată ce ai intrat în sala de training, ne așteptăm să vrei să afli lucruri noi, să pui întrebări și să ceri clarificări. Toți trainerii și invitaţii noștri își doresc un dialog deschis, feedback constant și punerea în practică a celor învățate.

De ce să te alături LEAD 2019?

Participi într-un program în care vor fi selectați cei mai talentați tineri juriști din Republica Moldova;

Ai ocazia să discuți într-un cadru relaxat și informat cu decidenți și profesioniști cu o activiate remarcabilă în domeniul justiției;

Iei parte la 5 sesiuni de training a câte 4 zile în care îți vei îmbunătății abilitățile de lider.

Afli cum să construiești o viziune și cum să-ți folosești creativitatea în mediul profesional și în proiectele personale.

Înveți să lucrezi în echipă și să conduci o echipă.

Descoperi ce este managementul schimbării și afli despre luarea celor mai bune decizii.

Înveți cum să-ți construiești brandul personal.

Îți perfecționezi vorbitul în public și afli ce tehnici de persuasiune poți folosi în diferite contexte.

Înveți să oferi feedback și afli care îți sunt puncte forte și unde mai ai de lucrat.

Afli tot ce ai nevoie despre managementul de proiect și lucrezi în echipa la elaborarea și implementarea unor proiecte de grup prin care contribui la schimbarea sistemului de justiție din Republica Moldova. Pe parcursul sesiunilor de training, vei dezvolta alături de ceilalți participanți idei de proiecte care vizează probleme-cheie din sistemul de justiție sau din Republicii Moldova privită ca ansamblu. Structura programului, prin succesiunea temelor celor 5 sesiuni de training, te va ghida în aplicarea abilităților învățate și va facilita folosirea instrumentelor dobândite pentru îndeplinirea scopului practic al proiectului/elor de grup.

Mergi într-o vizită de studiu la București unde vei avea ocazia să întâlnești reprezentanți din instituții importante ale sistemului de justiție românesc (Curtea Constituțională, Ministerul Justiției, Tribunalul București, Parchetul General, Comisia Juridică – Parlamentul României, Consiliul Superior al Magistraturii, Agenția Națională de Integritate), experți din ONG-uri precum și cu membrii comunității de absolvenți ai programului „Lideri pentru Justiție” din România.

Te alături celor 33 de absolvenți din generațiile LEAD 1 (2017) și LEAD 2 (2018) și devii parte dintr-o comunitate puternică în continuă creștere, ce se consolidează de la an de an cu o nouă generație de participanți și care se află deja în strânsă legătură cu comunitatea „Lideri pentru Justiție” din România.

 

Pentru întrebări și detalii suplimentare despre programul LEAD, ne puteți scrie la adresele contact@ink.org.ro și asociația.ink@gmail.com.

Organizatori: Asociația INK & CRPE-R.Moldova
Acest proiect este sprijinit financiar de Ambasada Olandei în cadrul Programului MATRA.

lfj-md-a4-template-foi-footer